donderdag 13 november 2008

Alamogordo

Na Socorro ging het richting Alamogordo. In Tularosa stopten we in een authentiek wegrestaurant. Weinig opsmuk maar lekker eten en mooie Red Hot Chili Peppers.

Nog een 15-tal km en we waren in Alamogordo, onze eindbestemming voor vandaag. We hebben er eerst het lokaal museum verkend, het Alamogordo Museum of History. Het is een ietwat stoffige bedoening, maar er vallen toch een paar interessante dingen te zien zoals een oude draagbare radio van eind de jaren 30. Astronautenvoeding

Daarna hebben we het New Mexico Museum of Space bezocht. De tegenstelling met het andere museum kan niet groter zijn: hypermodern en prachtig gelegen.

Het museum vertelt alles over de verovering van de ruimte: raketten, satelieten, astronauten... en Ham the chimp.

In tegenstelling tot het Russische hondje Laika, overleefde Ham the Chimp zijn ruimteavontuur. Hij sleet zijn oude dag in een zoo.

Zijn graf ligt voor het museum bij de 'International Space Hall of Fame' Raket Space Museum.
In het Air & Spacepark staan de raketten die nog een paar uit de kluiten gewassen exemplaren, maar we moesten ons reppen om nog enkele foto's te nemen voor het te donker werd.

Socorro

Vandaag startten we met een selfguided tour in Socorro.
Dit mijnstadje kende een kortje boom na de de komst van de Santa Fe Railway in 1880, maar is nu vooral een stopplaats op weg naar het zuiden.
En er woont blijkbaar een fervente Obama-aanhanger.